22 de novembre 2006

Sentinella dels Tres Ponts

La zona de les roques del Corb i la Mola de Sant Honorat conviden a una passejada a la tardor per gaudir dels colors dels arbres i les roques.
Les escalades que allà s'hi desenvolupen no seran mai atracció de multituds. La mala qualitat de la roca fa que haguem d'estar atents a totes les preses que utilitzem. Tot i així és una zona molt bonica per fer excursions des de Peramola o Can Boix. Pujar a la Mola de Sant Honorat, caminar pels cingles o visitar la casa troglodítica de la roca del Corb ens deixarà ben satisfets.
La via que us ressenyo és una de tantes que ha obert l'Antonio Garcia Picazo per la regió. Gran amant de les parets solitàries i de les descobertes ha sabut traçar rutes als llocs més insòlits.
La via "Liberazione" és un pèl més difícil que les seves veïnes però està ben equipada amb parabolts i espits. Només cal dur algun friend petit pel primer llarg (opcional), estreps i 10 cintes. A les dues darreres tirades hi ha alguna assegurança que allunya una mica.
El descens del cim es fa amb un ràpel de 28 metres des d'una savina fins un collet. Llavors es baixa per la canal Est uns metres i es munta un altre ràpel d'un arbre (45 metres) fins una zona més fàcil. Finalment baixem fins trobar el camí d'aproximació que passa pel peu de les parets.
La via "Retiro Espiritual" o l'aresta "Idíl·lica" amb el seu al·lucinant ràpel (segurament el més bonic de Catalunya) també són una bona opció per conèixer la regió.
Per fer l'aproximació tenim vàries opcions:
1) Pujar des de l'hostal de Can Boix pel camí de la Mola de Sant Honorat i agafar el trencall de coll de Mu. El camí passa per sota les vies.
2) Pujar igualment des de Can Boix pel camí del Grau de Porta, roca del Corb, coll de Mu i agafar el camí dels cingles en sentit contrari a l'opció 1.
3) Pujar amb el cotxe per la pista de Cortiuda fins el mas Torrent i d'allà seguir a peu fins el coll de Mu i el camí de Sant Honorat. És l'opció amb menys desnivell.
Comptar uns 45-50 minuts aproximadament.
Trobareu més informació de la zona a la guia "Dos Valles, guia de escalada en la vertiente sur de Sant Honorat y la Mora Condal" d'en A.G. Picazo (edició pròpia).

15 comentaris:

K. ha dit...

Llastima que la roca sigui dolenta.

L'aspecte es excel.lent!!!

Com m'agraden els massissos de conglomerat!

La roca més estètica al meu parer...

Gatsaule ha dit...

Sabent que està equipada me l'apunto a la llista, que en aquesta zona només hi havia anat a caminar i és realment molt maca.

El conglomerat és molt estètic, però no es pot autoprotegir....

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Hola Xavi, molt interessant la ressenya i descripció de la via, com em recorda la Falconera aquesta roca...roca secretiva com diu l'Arnau, ens hi haurem d'arribar, és veu interessant i espectacular la zona.

Pietro ha dit...

Això sembla Meteora tu!
M'imagino que el ràpel aquest que dius tan espectacular deu anar per darrera de l'agulla aquesta de la foto, per aquí on fa ombra no?

Xavi ha dit...

Per l'esperó de l'esquerra hi puja la via de l'aresta i després es rapela per darrera. A la foto no es veu però són com tres agulles que s'ajunten a dalt de tot, formant un arc triple, i es baixa pel mig. És un fenomen geològic digne de visita.

ramon ha dit...

Hola Xavi...

Molt guapes les fotos d'aquesta via, realment aquest conglomerat te algo d'especial que el fa molt estetic per les fotografies, si tens alguna d'aquest rappel del que parles podries penjarla??? i si no fins i tot si vols anem un dia a fer-lo i fem una sesion de fotos. okis?

Ahh per cert, m'han xiulat les orelles per una nova via que just acabes d'equipar amb el Marcel i el Nacho a SANT MARC (Peramola), a veure si penjes la resenya.. Tota la comunitat de blogger's la esperem amb "candeletes" ja saps que aqui no si val alló dels secretivos oi??
jejejjejeje.....

Vinga... salutacions i fins a la propera

Mohawk ha dit...

Es nota l'experiència del Xavi en el conglomerat de St. Llorenç, eh!

Per cert Xavi, val la pena fer l'aresta idília per fer el ràpel?, que tal la via?, em sembla recordar que el ràpel aquest sortia en una fotogaleria del Desnivel o en un Vèrtex, molt espectacular!!

A tibar-li artista ;)

Xavi ha dit...

Això d'haver après a escalar a Sant Llorenç del Munt és molt útil per moure's per aquests terrenys.
Doncs si que val la pena anar a fer l'aresta, tot i no ser una gran escalada la combinació excursió+grimpada+ràpel ús deixarà ben satisfets, el lloc val la pena.
Ei Ramon quan vulguis hi anem. El dia que vaig fer la via no portava la càmara de fotos, una llastima. Ja vaig pensar que hi tornaria per fer un reportatge d'aquest lloc tan curiós.
Va sortir una foto del Picazo al Desnivel 204 i la ressenya de la via al Vèrtex 184.

Ignasi ha dit...

Renoi, ja tinc ganes d'anar-hi.
Fa temps que vaig estar per aquella zona, a la bauma on hi ha la construcció togloditica i buscant un barranc (em sembla que es diu de la roca del corb) on diuen que hi ha un pont de roca inmens (no se si el mes gran de catalunya).

Xavi ha dit...

De fet la combinació excursió+escalada+ràpel es podria completar amb algun dels barrancs de la zona i ja seria "aventura total". El barranc de Sant Honorat comença on hi ha els peus de via (cadena amb anella al costat del camí), és sec (no cal neoprè)i vas a parar a la Font Viva just a sobre Can Boix. Està molt ben equipat i té algun tram interessant. El de la roca del Corb comença just a sota la pista de coll de Mu (a la primera foto es veu l'inici). Des del camí de les parets es veu una mica l'arc de pedra però el més espectacular és baixar el barranc i passar per dins del pont gegant. Aquest també va a parar al torrent del Rumbau i a Can Boix. També està molt ben equipat amb parabolts i cadenes. Apa-li, bones aventures!

Gatsaule ha dit...

Xavier, ahir vaig estar a Alòs de Balaguer i vaig veure tot de zones esportives a prop del poble, baixant riu avall.Et volia fer un parell de preguntes:

Tens informació d'aquests sectors o ressenyes, o saps on les puc aconseguir ?

Saps si hi ha alguna cosa oberta en les agulles de conglomerat que hi ha sobre mateix del poble ?

Gràcies,

Xavi ha dit...

Em sembla que en algun Vèrtex van sortir algunes ressenyes, però les trobaras totes a la guia que es va publicar fa mig any "Salvatge Oest de Catalunya" del Luichy i companyia. Em sembla que a les agulles que dius hi ha algun dels sectors d'esportiva que surten a la guia (més info a: http://www.onaclimb.com/guies/index.htm)

Gatsaule ha dit...

És veritat, estava convençut que no arribava tan enllà, la guia. Hi ha alguna placa que es veia molt interessant.

Isidre Escorihuela ha dit...

Ep Xavi sóc l'Isidre d'Andorra. Bon curro el teu blog,i tens força informació que val la pena aprofitar.
Vinga salut i a tibar-li
Isidre

Xavi ha dit...

Home Isidre quant temps!
A veure si ens veiem a la "Sant Silvestre" de Sant Julià com cada any.
Adeu.