26 de maig 2006

Montanissell

Gairebé farà 10 anys des que es va obrir la primera via a la serra de Sant Joan i ja n'hi ha gairebé 40, la majoria rutes d'aventura. La via "Racons d'il·lusions" és una de les darreres creacions dels assidus del sector. Caldrà anar bé en el grau de 6b i "apretar" entre xapa i xapa per disfrutar de l'ascenció, especialment de la coral·lina segona tirada i el potent darrer llarg.

Flanqueig del segon llarg

Sortint de la R1

23 de maig 2006

Roca Narieda, cara oest

A l'Alt Urgell s'hi pot escalar tot l'any. A l'hivern, en dies assolellats, pots fer un cim amb esquís al matí i acabar escalant en maniga curta al migdia. A l'estiu les temperatures pugen bastant, cosa que obliga a buscar les ombres per escalar. A la cara oest de Narieda el sol tarda una mica en arribar-hi, si som matiners estarem fresquets escalant alguna de les vies equipades d'aquest sector, com per exemple l'esperó "Ja et Val" o una opció més exigent com és "El Camí d'en Pep".

15 de maig 2006

Tossal del Coscollet

Cim del Coscollet, "piant" després d'una ascenció a aquesta solitària muralla Sens dubte el Coscollet és una de les parets menys visitades de Catalunya. Una aproximació complicada, poc equipament i roca no sempre excel·lent li van donar una fama immerescuda. Amb l'obertura de la via "Neurònium", gairebé equipada i amb roca prou acceptable, aquest remot paratge ha vist com diverses cordades s'acostaven per gaudir d'aquest enorme bastió solitari en un entorn salvatge que no ens deixarà indiferents.


Fotos del barranc (ràpels) i escalant prop del cim

12 de maig 2006

Roca dels Collars (Canelles)

La roca dels Collars des del mas de Sant Pere


La roca dels Collars és una paret explotada els darrers anys i que amagava petits tresors al seu vessant sud. Plaques de roca calcària sòlida i adherent aguardaven ser escalades per intrèpids descobridors. Molta feina d'equipament ja s'ha fet i ara és hora de gaudir d'aquest preciós racó.

Fotos de les compactes plaques; via "Dioni" segon llarg (6a) i "Camí de l'Alfons Baró" segona tirada (6a)

10 de maig 2006

Placa d'en Marcel (Organyà)


La placa d'en Marcel és un petit sector ideal per a iniciació, i que es troba a prop de la carretera C-14, a un quilòmetre d'Organyà anant direcció Andorra (just després del petit túnel que hi ha a un quilòmetre d'Organyà). Es tracta d'una placa lleugerament tombada, amb poca presa, que obliga a colocar-se bé de peus. Al matí hi toca el sol i cap al tard hi té ombra. Tot i estar al costat de la carretera (5 minuts d'aproximació), el sector és bastant tranquil. Totes les vies estan excel·lentment equipades, amb les assegurances relativament a prop.

Escaladors d'Oliana a la compacta placa d'en Marcel.

A les plaques que hi ha una mica abans de la placa d'en Marcel, i que es troben a tocar de la carretera, s'hi han equipat quatre vies més, per a completar el sector. Aquesta paret s'anomena de les Malles Tremendes, i s'hi accedeix només creuar la carretera, des de l'ampli aparcament que hi ha al davant mateix de les parets.

Al diedre de "Ke vingon" (6a) i al segon llarg de "L'home bala" (6a), al sector Malles Tremendes.