12 de maig 2006

Roca dels Collars (Canelles)

La roca dels Collars des del mas de Sant Pere


La roca dels Collars és una paret explotada els darrers anys i que amagava petits tresors al seu vessant sud. Plaques de roca calcària sòlida i adherent aguardaven ser escalades per intrèpids descobridors. Molta feina d'equipament ja s'ha fet i ara és hora de gaudir d'aquest preciós racó.

Fotos de les compactes plaques; via "Dioni" segon llarg (6a) i "Camí de l'Alfons Baró" segona tirada (6a)

11 comentaris:

Anònim ha dit...

collons aquestest plaques de 6a semblen pistes de patinatge! on us agafeu?

l'Alt Urgell és un paradís de roca!! ke afortunats ke sou els d'aki!

Ei i felicitats pel blog!! és de conya!

Anònim ha dit...

Diumenge varem fer el "Camí de l'Alfons Baró", ens va agradar molt, (als dits dels nostres peus no tant...) via molt recomenable i variada, absteniu-vos si no us agraden els passos fins o els flanquejos (2on, 3er i 5e llarg), per mi, tot i l'excelent equipament 6a obligat. A la sortida del tram de 6b, si el segon va just de grau, és recomanable colocar un alien en una fisurilla en la que hi ha una falqueta partida i que no es veu fins que no has fet el pas.
Varem veure noves linies obertes i que estan en proces d'obertura, tan a la olla superior com al muraco d'avans del collet, algú en sap alguna cosa ?
Felicitats per la pàgina Xavi.

Xavi ha dit...

La via d'abans del collet em sembla que no està acabada i sortirà de grau molt elevat. També hi ha alguna via del Ballart que va sortir al Vèrtex.A l'esquerra de les ressenyades hi ha un 6c+ d'un llarg de 25m(via Huajanis) . L'equipador, en Xavi Bonatti, està recuperant-se d'un accident a Tresponts. Esperem que es recuperi aviat i pugui acabar els seus projectes per aquestes parets.

Xavi ha dit...

Ei, merci per la info Xavi! Si em passo pel Tahussà ja em copiaré la ressenya per tenir-la. Quin tros de via, de lo més extrem de la comarca, segur que és molt guapa. Felicitats per l'obertura.

Anònim ha dit...

Hola aquest dissabte, vàrem estar en aquesta paret. Buffffffff fantastic el lloc. Varem fer la via del dioni, molt maca sobretot, les dues primeres tirades i l'última. He vist en la foto que tens aqui, que parles de la via del diedre de la Seu. Es possible que me'n facis 5 cèmtims vull dir si és possible veure la resenya quin material és necessita... Gràcies Xavi. Ah m'oblidava molt be el teu bloc, ens ajuda a coneixer indrets tan macos com aquesta que acabem de parlar.

Xavi ha dit...

Hola la via del "Diedre de la Seu" no l'he fet (només el primer llarg). No és una via amb gaires repeticions. Tot i que sembla una clàssica no té massa equipament fixe i algun tram és més difícil del que marcava la ressenya original. Va sortir en un vèrtex de fa anys. Si no la trobes m'envies un correu a xavigrane@gmail.com i te la passo. Són 5 tirades d'uns quaranta metres amb trams de 6a, algun pas de 6b i un tram d'A1. Cal dur-hi 4-5 pitons, tascons i friends.

Anònim ha dit...

he trobat la topo de la via que hi ha abans del colladet a:
http://www.remi-thivel.com/
te bona pinta!algu en sap algo?

Xavi ha dit...

Ep ja la he vist. Doncs desconeixia que estaven obrint una via nova allà. Això que vaig passar per sota no fa gaire. Res, si el 7b es pot fer trampejant s'haurà d'anar a provar. De moment no sé de ningú que l'hagi repetit.

Anònim ha dit...

jo tampoc en se res.a veure si algu s'engorila i ens fa 5 centims.vagi be tibaners!!!salut!!i a tibarli!

Unknown ha dit...

Buenas este fin de semana hicimos el camí del Alfons Baró i a la baixada per el collet van fer una via que queda a ma esquerra pensant que era la del Dioni pro no es así ja que te ponts de roca de color groc. Algú sap algo. Només portaban 14 cintes i van tenir que apretar .

Anònim ha dit...

Pot ser que la via que comenti "unknown" sigui "l'escultor de somnis"?
Ramon