16 d’octubre 2006

Esperó del Vent


L'esperó del Vent al congost de Tresponts és sens dubte la paret més sorollosa i ventada de l'Alt Urgell. Tot i tenir la carretera i el riu Segre a tocar, la seva escalada és prou interessant com per fer-li una visita. La via aquí ressenyada no és l'esperó original sinó una via que es va obrir posteriorment més a la dreta, anomenada "Esperó C-14".
És recomenable esperar a que hi toqui el sol per començar l'escalada (cap a les 11 del matí). Escalada vertical amb trams molt atlètics. L'últim llarg està una mica trencat . Es rapela per la mateixa via. Portar roba discreta per no despistar els conductors.
L'accés es fa des del petit aparcament i pont que creua el riu Segre al PQ 164,5 de la C-14 direcció la Seu. Creuem el riu i seguim l'antic camí medieval per sota una línia elèctrica cap el nord, uns 15 minuts, fins el peu de via (fissura i xapa visible).


Primera tirada de la via, en Nacho i en Marcel en acció.

9 comentaris:

PGB ha dit...

Oops, les imatges no es veuen! :(
A veure si les pots tornar a pujar :)
Merci! Sembla un lloc prou interessant, però em sembla veure a la imatge en petit, algun tram de 6b+? Haurem d'esperar a anar-hi si és el cas ;)

Xavi ha dit...

Avui sembla que no funciona bé el blogger perquè he provat de pujar les fotos vàries vegades i no es veuen. Demà ho tornaré a intentar. La via té un tram de 6b+, amb passos verticals i xapes a certa distància. Va bé anar amb un grau sobradet per disfrutar-la (tot i que fent algun Ao el màxim obligat ronda el 6a).

Gatsaule ha dit...

Té molt bon aspecte tret del tram de 6b (je, je), però si es pot passar amb algun invent, la poso a la llista per la temporada propera de tardor-hivern, juntament amb les plaques del Marcel.

Anònim ha dit...

buenas Xavi,muy guapo el curro ke realizas para dejar toda esta info a ojos de todo el personal que quiera disfrutar del monte,sea cual sea su grado o tendencia...
espero que pronto aparezca la pared Bucolica y esa nueva via tuya,que a el Ignasi y a mi,nos parecio guapa y recomendable.
un saludo a todos los trepas de la comarca

Ignasi ha dit...

Noi, i la via del costat, que tens ressenyes, si la poguessis penjar podria triar, no sé si és més assequible. Merci.

Xavi ha dit...

La via del costat, "l'esperó del Vent", surt a la guia d'escalades de l'Alt Urgell del Coca, a la pàgina 46. És més fàcil de grau però té més trams d'artificial i s'ha de pitonar. Jo no l'he fet però se que es pot apurar bastant en lliure i et pots estalviar alguns passos que originalment es clavava amb un bon joc de tascons i friends (tot i que alguns claus s'han de seguir posant).

Ignasi ha dit...

merci per la resposta, sembla una via interessant.

Anònim ha dit...

l'esperó del vent surt 6c i sense clavar. és guapa .l'aresta del mig ben romàntica i la part de dalt pse,pse...salut xavi i deixam algo per la guía ...(Sambari nait!)

Anònim ha dit...

Mol bon treball amb aquesta pagina
l'Esperó del Vent la varem obrir
fa la pila d'anys amb el Benjamí en
tinc un bon recort.