20 d’octubre 2007

Tresponts, últims dies

Últims dies a Tresponts perquè aviat vindrà el fred i allà el congost no s'hi podrà escalar. Divendres vam aprofitar per anar-hi a fer les últimes tibades de l'any. Al matí havíem quedat a les 9'30 i feia bastanta fresca a la Seu, cosa que va provocar que previa visita de la zona anéssim a fer un bon esmorzar. A les 11 el sector i la roca ja estaven a la temperatura bona i vam aprofitar per escalar fins les 15 hores. Volíem provar algunes de les vies noves que havia equipat el Miquel al sector dret (dos 6b i un 6c), just a la dreta dels cables nous. Al final però ens vam quedar a les vies de sempre.


En Nacho a "Ska-què?" (6a) i en Ricard a la xorrera de "Pan de Puta" (7a)

Feia pocs dies en Franc i en Marcel havien anat a arreglar els cables que hi ha a la zona on el Camí dels Pontarrons està ensorrat. Havien canviat el cable antic, molt prim per agafar-se bé i amb trossos molt desgastats pel fregament. Al final també es van posar dues passarel·les amb troncs per facilitar l'accés.

Passarel·les i cables nous

A sota podeu veure una ressenya amb els recorreguts aproximats de les vies noves del sector dret i una altra del sector "Bon Combat", zona situada a sobre la carretera antiga, a 5 minuts del pàrquing, una cova amb vies d'alt nivell de 15 a 22 metres, gentilesa de la gent de Can Romu.


9 comentaris:

Ricard ha dit...

Ostres Xavi mai deixaras de sorpendre'm, com vas fer aquesta foto si estaves escalant el 6b de la dreta? En comptes d'Antoniu t'hauré de dir "Judini" a partir d'ara! Veig que les notetes i dibuixos que feies tornen a tenir el seu fruit punyetero, felicitats! La Laia em comenta que el Lluc està ben guapo a la foto! Siau i a tibar-li!

Anònim ha dit...

ejcuxame Javier, esas tabliyas de madera amariya con las que abeis exo el puentecillo ese de los cojones que se ve en las afotos d'aonde conyo las abeis sacao, tengo al gefe cabreao porque dice que las quemamaos pa calentarnos y nosotro no tenemos ni puta idea d'aonde andaran...que cojones si son buenas pa un puente tambien lo son pa otro ;)

Xavi ha dit...

Hola paleta! Ya ves, las tablillas tenian que ir a un puente y al final han acabado en otro. Pero bueno, todo sea para mejorar la red viaria y reducir el numero de siniestros jeje...Dile al jefe que os compre una estufilla!

Jortx ha dit...

El primer cop que vaig anar al sector del bon combat només hi havia tres vies! 7c+ 8a i 8b... Per descomptat que només vaig fer-hi fotos!

Amb les noves els lolos poden escalfar-hi i tot, però per poder-ne batallar alguna no tinc més remei que anar al sector principal per començar. Per cert, has vist les noves ressenyes del Tati a Can Romu?

Per desgràcia em sembla que jo sóc dels que hauré d'esperar ja fins l'any que vé... tot i que en sé d'algun que va pujant a equipar algun viote!!

Xavi ha dit...

Hola Jortx! Evidentment al sector "Bon Combat" jo també només mirar o fer fotos. Les ressenyes del Tati de Can Romu no les he vist perquè no puc obrir la seva pàgina www.canromu.com (???) igual és que els falla el servidor... Aquests manresans estan tant bous que tot i fent un fred del carall poden provar i equipar vuitens.

Jortx ha dit...

A mi si que em funciona... no ñse què devia passar.

El link és aquest:

http://www.canromu.com/ressenyes/Tres%20ponts.pdf

Anònim ha dit...

Aquest cap de setmana volem pujar cap a l'Alt Urgell a escalar. Un dia volem anar a La Ni contigo ni sintigui però volem una altra via per combinar-la. Tens alguna recomenació de l'estil????

El diumenge si no estem cansats farem la dls maquis... Quin grau obligat té. Els graus son de continuitat o son passos puntuals??

Moltes gracies,

Jordi (quetanavaadir)

Xavi ha dit...

Hola Jordi. Si aneu a Carreu i aneu forts podeu fer també la "Aromes de Chirla", just a la dreta. Sinó tens alguna de les primeres obertes al sector: La fissura "Leroy-Merlin" o la "Ratikon" (del Ballart). Jo aquestes no les he fet. Tens ressenyes i piades a la pàgina del Piju i a Caranorte:

http://pijuclimb.blogspot.com/2007/05/crreu.html
http://www.caranorte.com/foros/read.php?213,7653

El "Tresor dels Maquis" és molt guapa i variada: Tots els llargs tenen algun tram més finet o tècnic. El primer potser és el més sostingut. En general obligat pot ser 6a (als trams més difícils es pot fer alguns A0). S'ha d'anar una mica bé en el tema de posar assegurances ja que tot i que hi ha parabolts s'ha d'anar posant friends i vigilar amb el fregament ja que la via fa algunes "esses" (especialment el llarg 1 i 3).
Suposo que allà no trobareu el sector envaït de gent com a Perles jeje..
Que vagi bé!!!

ALBERT ha dit...

Xavi, acabo de llegir la piada sobre la Neuronium. Segur que ens creuarem aviat i et podre pagar la benguanyada cerveza. Salut