10 de maig 2006

Placa d'en Marcel (Organyà)


La placa d'en Marcel és un petit sector ideal per a iniciació, i que es troba a prop de la carretera C-14, a un quilòmetre d'Organyà anant direcció Andorra (just després del petit túnel que hi ha a un quilòmetre d'Organyà). Es tracta d'una placa lleugerament tombada, amb poca presa, que obliga a colocar-se bé de peus. Al matí hi toca el sol i cap al tard hi té ombra. Tot i estar al costat de la carretera (5 minuts d'aproximació), el sector és bastant tranquil. Totes les vies estan excel·lentment equipades, amb les assegurances relativament a prop.

Escaladors d'Oliana a la compacta placa d'en Marcel.

A les plaques que hi ha una mica abans de la placa d'en Marcel, i que es troben a tocar de la carretera, s'hi han equipat quatre vies més, per a completar el sector. Aquesta paret s'anomena de les Malles Tremendes, i s'hi accedeix només creuar la carretera, des de l'ampli aparcament que hi ha al davant mateix de les parets.

Al diedre de "Ke vingon" (6a) i al segon llarg de "L'home bala" (6a), al sector Malles Tremendes.

2 comentaris:

Autor ha dit...

Hola! Sabeu si actualment s'hi pot accedir, o està restringit per les obres del nou túnel de Tres Ponts? Gràcies!

Fer ha dit...

Se puede acceder pero el acceso es muy malo. Hay que aparcar en frente de la tiendita de conservas, caminar por el costado de la carretera 500mts, pasar por debajo de la verja, subir una pendiente empinada y rota (mejor por la izquierda, al lado de la red de contención).
No se tarda más de 15 minutos pero es comino "feo".
Lamentablemente los arquitectos del túnel no contemplaron que la gente necesita caminar por el monte y no solo se mueve en coche.